Kov 03 2023

„Žaismingos muzikos orkestras”

Dalinasi Simas Martinkus.

Vasario 23-oji mūsų Konservatorijos bendruomenei ir visiems klaipėdiečiams, mylintiems muziką, buvo ypatinga diena – įvyko 28-asis Klaipėdos koncertų salės organizuojamas edukacinis koncertas „Žaismingos muzikos orkestras”. Kaip ir kasmet, ši edukacija skirta visai šeimai, norint skleisti žinią apie muziką, jos instrumentus bei skatinti mokytis muzikos mokyklose. Jauniesiems Klaipėdos atlikėjams iš Stasio Šimkaus konservatorijos, Eduardo Balsio menų gimnazijos, Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklos, Vydūno gimnazijos akimirkos scenoje buvo nepaprastos, juk tai didžiulė dovana muzikuoti drauge su Klaipėdos kameriniu orkestru (meno vadovas Mindaugas Bačkus)!

Mūsų Konservatorijai atstovavo:

IV kl. mokinys Grantas Kleinauskas (mokytojas Zenonas Šimkus),

IV kl. mokinė Julija Sasnauskaitė (mokytojas Rimantas Giedraitis),

III kl. mokinė Meda Stonytė (mokytoja Ingrida Kurienė),

IV kl. mokinė Barbora Bačkutė (mokytoja Kristina Kupšienė),

III kl. mokinė Mintara Juzaitytė (mokytojas Rolandas Vizgaudis),

II kl. klasės mokiniai: Matas Normantas ir Matas Stabingis (mokytoja Virginija Ruzgienė).

Pirmą kartą „Žaismingos muzikos orkestro” istorijoje prie dirigento pulto stojo jaunasis dirigentas – tai buvo mūsų Konservatorijos IV kl. mokinys Simas Martinkus (mokytoja Jolanta Vyšniauskienė), kuriam teko nemenkas iššūkis diriguoti visus koncerto programos kūrinius.

Didžiulis žiūrovų, draugų, šeimos narių, mokytojų palaikymas ir gėlių gausa sujaudino kiekvieną atlikėją. Be galo džiaugiamės šia galimybe, dėkojame savo nuostabiems pedagogams, Klaipėdos koncertų salės administracijai, kamerinio orkestro vadovui M. Bačkui ir kiekvienam muzikantui už patarimus, pastebėjimus, neblėstančias šypsenas bei neeilinę progą koncertuoti profesionalioje scenoje!

Nuotraukų autorė fotografė Eglė Sabaliauskaitė VZX photography: Daily.

Grįžti į naujienų sąrašą