Kov 03 2023

Stasio Šimkaus vardo mokyklai suteikimo šventė

Apie Konservatorijai ypač svarbų renginį papasakojo mokytoja Agnė Vanagienė.

Galime sakyti, jog vasario mėnuo paženklintas kompozitoriaus Stasio Šimkaus vardu. Juk vasario 4 d. minime Stasio Šimkaus gimtadienį, o vasario 24 d. Stasio Šimkaus vardo suteikimo mokyklai dieną. Džiugu, jog šį mėnesį dar spėjome užbaigti šioms progoms skirtu tradiciniu renginiu, kuris vyko vasario 27 d. vakarą mūsų Konservatorijos salėje.

Taip jau susiklostė, jog minint Stasio Šimkaus vardo mokyklai suteikimo dieną, jau beveik keturis dešimtmečius gyvuoja tradicija šalia mūsų mokyklos įkūrėjo vardo garsiai ir iškilmingai paminėti labiausiai nusipelniusių moksleivių vardus. Mūsų mokyklos artėjančio šimtmečio proga, šie metai itin dosnūs gabiais ir profesionaliais Konservatorijos mokiniais. Šiais metais Garbės knygoje įsiamžino ir scenoje pasirodė net penki abiturientai.

Tą vakarą turėjome galimybę pasiklausyti solidžios smuiko, fortepijono, vokalo ir chorinės muzikos numerių. Juos mums atliko ne tik puikiais mokymosi rezultatais, aktyvia veikla Konservatorijoje pasižymintys moksleiviai, bet ir įvairių festivalių, tarptautinių konkursų laureatai, kurie jau dabar drąsiai garsina mūsų Konservatorijos vardą Lietuvoje ir užsienyje. Didžiulė šventė ir garbė palikti savo autografą mokyklos Garbės knygoje šiais metais atiteko: Saulei Norvaišaitei (mokyt. Virginija Ruzgienė), Barborai Bačkutei (mokyt. Kristina Kupšienė), Tomai Pauraitei (mokyt. Aušra Butkevičienė), Deimantei Motiejūnaitei (mokyt. Jolanta Vyšniauskienė) ir Simui Martinkui (mokyt. Jolanta Vyšniauskienė).

Gausiai susirinkę klausytojai šiltais sveikinimais ir audringais plojimais pasitiko ir ypatingai palaikė kiekvieną Garbės knygos kandidatą. O moksleivių atlikti kūriniai, tarti žodžiai ir palinkėjimai ne vienam šimkiukui tapo gražiu ir siektinu pavyzdžiu.

Renginyje dalyvavusius abiturientus nuoširdžiai sveikino ir atminimo dovanėles įteikė Konservatorijos direktorė Renata Krikščiūnaitė-Barcevičienė.

Renginį vedė Agnė Vanagienė.

Už nuotraukas dėkojame Lorijanai Le Van.

Grįžti į naujienų sąrašą