Kov 16 2023

Tarptautinė SEU diena

Tarptautinė SEU diena skirta vienyti viso pasaulio žmones, kurie neabejingi socialiniam ir emociniam ugdymui. Ši diena minima nuo 2020 metų. Šiais metais SEU diena minima KOVO 10 dieną.

Socialinis emocinis ugdymas (SEU) – tai procesas, per kurį vaikai ir suaugusieji įgyja ir mokosi efektyviai naudoti žinias, gebėjimus ir įgūdžius bei vertybines nuostatas, reikalingas norint: pažinti ir valdyti savo emocijas; išsikelti teigiamus tikslus ir jų siekti; jausti ir rodyti rūpestį kitais (empatija); kurti ir palaikyti pozityvius tarpusavio santykius; priimti atsakingus sprendimus.

SEU tikslas – padėti mokiniams įgyti ir sėkmingai naudoti socialinius ir emocinius gebėjimus, siekiant užtikrinti sėkmę mokykloje ir gyvenime, puoselėti darnius tarpusavio santykius bendruomenėse ir stiprinti atsakingą elgesį visuomenėje.

Šiais metais ieškojome emocijų išreikštų muzikos atstovų veiduose, gyvenimo sferose… Atrinkti žmonės yra įvairių laikotarpių ir muzikos stiliaus atstovai. Analizuodami jų veidus ir gyvenimo kelionę nepriskiriame jiems būtent šios „etiketės“. Bandėme įžlėgti tik tos emocijos elementą ar bruožą.

Emometro pagalba galite įsivertinti savo emocine būklę šiuo metu. Taip pat šį emometrą galima parsisiųsti į savo išmaniuosius telefonus. Tai galėsite stebėti savo emocine būklę ir esant būtinybei ieškoti pagalbos, kas gali padėti susidraugauti su šia emociją.

#SEUdiena

Socialinė pedagogė Eglė Kaučikienė

Grįžti į naujienų sąrašą