Geg 30 2023

Apie įdomias patirtis

Apie įdomias patirtis papasakojo Mintara Juzaitytė.

Studentai: Luka Dgebuadze (Gruzija) – klavišiniai, Simon Turp (Danija) – bosinė gitara, Gytis Girdauskas (Lietuva) – trombonas, šiuo metu studijuojantys Karališkojoje muzikos konservatorijoje Aalborge, kalbėjo apie formos grojimą, interplay/buvimą ritmo sekcijos muzikantu, funkcijas, kurias turi atlikti muzikantai ansambliuose, energiją ir intenciją grojant, frazių kūrimą. Po seminaro vyko praktinė laboratorija – konservatorijos mokiniai galėjo praktiškai pritaikyti išdėstytą teoriją. Be muzikinės dalies, mokiniai džiaugėsi studentų supratimu, jog baigiant konservatoriją kyla daugybė klausimų dėl profesijos pasirinkimo, todėl studentai plačiau papasakojo apie studijas užsienyje, Erasmus+ galimybes, atsakė į rūpimus klausimus.

,,Gyčio Girdausko kvarteto vedamo seminaro informacija buvo labai universali ir daug kur panaudojama. Buvo gera praleisti laiką ir pasisemti žinių iš tokių profesionalių muzikantų” – Aistė Šepikaitė.

„Kasmet mano muzikinėje karjeroje būna masterclass’ai/workshop’ai, kurie mane priverčia į muziką žiūrėti iš kito kampo – šis workshop’as buvo vienas iš jų” – Grantas Kleinauskas.

,,Puiki kompanija, puikūs atlikėjai, su kuriais turėjome nuostabų laiką, įgavau žinių, kurios suteikė naudos ir motyvacijos groti bei daugiau ir giliau domėtis muzika“ – Nojus Dabravalskis.

,,Nerealiai praturtino visos žinios, kurias gavau, ir drastiškai pakeitė suvokimą apie muziką ir džiazą – didelis ačiū Gyčiui ir jo grupei!“ – Povilas Klimauskas.

Grįžti į naujienų sąrašą