Gru 05 2023

VII tarptautinis Kazimiero Biliūno tautinių instrumentų ansamblių ir orkestrų festivalis-konkursas.

2023-12-02/03 dienomis Klaipėdoje vyko konservatorijos tautinių instrumentų klasės mokytojų Angelės Alšauskienės, Gintaro Jonaičio, Anatolijaus Tumanovo, Ingridos Kurienės bei tautinių instrumentų asociacijos „Trimitatis” organizuotas VII tarptautinis Kazimiero Biliūno tautinių instrumentų ansamblių ir orkestrų festivalis-konkursas.

Konkurse dalyvavo ansambliai ir orkestrai iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos. Dėmesį prikaustė daugumos kolektyvų aukštas meninis lygis ir meistriškumas. Konkursas pritraukė ir nemažai brandžių atlikėjų, muzikų – profesionalų.

Ypač džiaugiamės, kad Klaipėdos Stasio Šimkaus kolektyvai pasirodė puikiai ir buvo įvertinti ir apdovanoti diplomais ir nominacija! 

Kanklių ansamblis laimėjo 1 vietą vienarūšių instrumentų kategorijoje ir nominaciją „Už įtaigiausio nacionalinio kūrinio atlikimą” (vad. A. Alšauskienė). Nominantėms buvo įteiktos tradicinės kanklytės, kurias įsteigė instrumentų meistras Bronius Čeliauskas. Birbynininkų ansamblis (vad. A. Tumanovas) toje pačioje kategorijoje pelnė 3vietą. Tautinių instrumentų orkestras su gražia naujokų skudutininkų grupe buvo įvertinti antro laipsnio diplomu (vad. G. Jonaitis ir A. Alšauskienė).

Esame dėkingi Stasio Šimkaus konservatorijos bendruomenės nariams, prisidėjusiems prie šio konkurso bei festivalio renginių sklandaus vyksmo!  Tai: Violeta Nekrošienė, Rasa Oberhaus, tautinių instrumentų klasės kanklininkės Meda, Emilija, Vaiva, administracija, Audronis Trakumas, Haroldas Šlikas ir visi kiti, brangūs ir nuoširdūs žmonės 🩵”

Grįžti į naujienų sąrašą