Kov 14 2024

Emilijos „Skrydis”

Kovo 10 d. LRT televizija transliavo penkiasdešimtus metus skaičiuojančio Vaikų ir jaunimo TV konkurso „Dainų dainelė“ trečiąją laidą. Filmavimas vyko savaitę anksčiau. Mūsų konkursinė diena prasidėjo anksti. Bet kai keliauji su gera kompanija – laikas neprailgsta. Kelionėje aptarėme visus įmanomus variantus – kaip būna, kaip gali būti, nes tai, ką girdi žiūrovai – nieko panašaus nebūna studijoje. O jei ir repeticijos metu viskas atrodo gerai – nežinai, kaip nutiks koncerto metu ir ką išvysi transliacijos metu.

Bet Emilijai sekėsi. Eterio laiko gavo net 4 min. 15 s. (kai televizijos formatas yra maximum 3:30 min.). Jautėme palaikymą iš Zitos Radvilienės, kuri jau labai daug metų yra „Dainų dainelės“ transliacijų ir režisūros „Mama”. Jos frazė: „Pirmą kartą išgirdau, kaip gražiai gali skambėti T. Leiburo „Skrydis”, kad, pasirodo, lėtesnis dainos tempas yra tai, ko visada trūko” – mums buvo tikras komplimentas.

Filmavimo dieną galėtume apibendrinti taip: mokytis laukti, mokytis klausyti, mokytis girdėti, mokytis būti budriai, mokytis nepavargti, mokytis koncentruotis, mokytis dainuoti net ir esant kažkokiems nepatogumams.

O nuovargis po tokios dienos visada būna malonus ir viltingas, nes laukia skrydis į kitus darbus ir koncertus.

Mokytoja Aušra Butkevičienė

Grįžti į naujienų sąrašą