Bir 02 2023

Po Kuršių marias burlaiviu „Brabander”.

II b klasės vadovės Gitanos Motiejaitės pasakojimas.

Gegužės 31 d. saulėtą popietę su II b klasės ugdytiniais turėjome nuostabią kelionę po Kuršių marias burlaiviu „Brabander”. Tai mūsų Juditos finalinis prizas laidoje „Lietuvos tūkstantmečio vaikai”. Ačiū Juditai Trumpulytei!

Šią kelionę nuostabiu burlaiviu organizavo Klaipėdos universitetas. Kelionės metu ne tik apžiūrėjome uosto teritoriją iš marių pusės, bet ir patyrėme ekstremalių įspūdžių dėl gana stipraus vėjo. Per aukštas bangas lėkėme lyg linksmaisiais kalneliais atrakcionų parke – tokio jausmo kiekvieną dieną nepatirsi. Įspūdžius sunku aprašyti.

Gerai pailsėjome po sunkios mokslų ir darbo dienos. Vėjas puikiai išvėdino pavargusias mintis. Dėkojame KU ir burlaivio „Brabander” kapitonui už įsimintiną iškylą. Taip pat parvežame ir dovanų į Konservatorijos biblioteką. KU dovanoja mokyklai knygą „Klaipėdos universitetas. Senųjų pastatų istorijos“. Tikiuosi, tiek kolegoms, tiek mokiniams ši knyga bus naudinga ir įdomi, nes papildyta išskirtinėmis istorinėmis nuotraukomis. Tikrai galima rasti įdomių istorinių faktų apie Klaipėdos universitetą nuo pat XX a. pradžios.

Grįžti į naujienų sąrašą